Hosting

Hosting kallas den tjänst som innebär att man sköter IT-driften åt någon. Vanligen rör det sig om websidor och epost, men ofta även om backuper och fjärrskrivbord. För att de skall fungera som förväntat måste hårdvara och mjukvara underhållas och det är alltså där vi kommer in i bilden.

Netic har en mycket stabil miljö med hög bandbredd och avsevärda lagringsmöjligheter, något som ofta blir dyrt och omständigt att skaffa och sköta själv. Många av de viktigaste funktionerna körs på redunanta lösningar, så att en maskin kan ta över om en annan skulle få problem.

Allt är övervakat så att vi blir larmade direkt om någon incident skulle behöva hanteras, oavsett tid på dygnet.

Den stora poängen med att lämna över IT-driften till oss är att ni själva kan fokusera på just er kärnverksamhet!

Vårt webbhotell tillhandahåller all teknik och alla hjälpmedel du behöver för att göra dig och ditt företag hemmastadda på nätet.

Då ingår tillgång till ett antal MySQL-databaser, FTP-server, ett antal e-postkonton och gott om utrymme för stora som små projekt.

Våra servrar kör Linux och Windows Server, med stöd för de vanligaste scriptspråken (PHP, ASP, Node.JS, Python m.fl.). All administration av dina webplatser, FTP- och e-postkonton görs via en kontrollpanel där du själv kan göra inställningar efter behov – allt från spamfiltrering till besöksstatistik.

Du har alltid möjlighet att byta mellan våra två paket, och utöka med ytterligare databaser och mer diskutrymme vid behov. I båda våra lösningar ingår daglig backup, vilket gör att vi alltid kan återställa information från dagen innan om olyckan skulle vara framme.

Självklart ser vi till att hålla maskinparken i bästa skick. Pga mekaniskt slitage och ofta även den mänskliga faktorn händer det ju att servrar slutar att fungera. Många gånger går det att rädda informationen på plats. Vid övriga tillfällen behöver vi en backup för att återställa innehållet. Vi har två versioner av backup-tjänster för de servrar vi tillhandahåller: klassisk filbackup samt imagebackup, vilket innebär att vi sparar en ögonblicksbild av en hel hårddisk för att snabbt kunna återställa en totalkraschad maskin.

Backuperna replikeras dessutom till annan geografisk plats, för händelse av att hela serverhallen havererat vid brand eller liknande katastrofscenario.

I och med att eposten idag är ett så pass kritiskt kommunikationsmedel krävs också en hög tillförlitlighet. För er som driftar egen e-postserver kan det finnas behov av att hyra en lösning för backup av inkommande e-post, vilket innebär att en extern server tar emot all epost i det fall den primära servern av någon anledning inte skulle gå att nå.

Här mellanlagras all epost för att sedan skickas ut till den primära servern när den är online igen. För dig med extra höga krav erbjuder vi även en tredje epostserver, vilken tar hand om eposten om något (mot förmodan) skulle hända med båda de två första.

Kontaktpersoner

Stefan profilbild

Stefan Bergstrand
Hosting

+46(0)370 – 61 58 37
stefan.bergstrand@netic.se

 

Vi hjälper er med

Backup

Webbhotell

Serverdrift

Office365

Säkerhet

Er IT-miljö är säker hos oss

Våra hostingtjänster huserar främst i vår centrala serverhall med undantag av vissa backuptjänster.
Oavsätt vilken tjänst ni väljer så kan ni känna er säkra med driften.