Hosting

Hosting kallas den tjänst som innebär att man härbärgerar en kunds datatrafik. En viktig tjänst. Det är där, rent fysiskt, som Netics hostingkunders webbsidor finns och mejlhantering sker.

Netic har en mycket stabil miljö, med en annan bandbredd, vi har andra lagringsmöjligheter och framförallt så är alla våra maskiner alltid igång oavsett dag eller tid på dygnet.

Vi ser alltid till att maskinerna mår bra rent fysiskt, ser till att lagringskapaciteten är optimal, att maskinerna fungerar men också den programmering som har med operativsystemet att göra. Allt för att våra kunder ska kunna fokusera på sin kärnverksamhet och vi kan ta hand om er IT-drift på absolut bästa sätt.

Vårt webbhotell tillhandahåller all teknik och alla hjälpmedel du behöver för att göra dig och ditt företag hemmastadda på nätet. I båda våra paket ingår tillgång till en MySQL-databas, FTP-server, ett obegränsat antal e-postkonton och gott om utrymme för stora som små projekt.

Våra servrar kör GNU Linux/Debian och Windows 2008 Server, med stöd för de vanligaste scriptspråken (PHP, ASP, Perl, Python m.fl.). All administration av dina webplatser, FTP- och e-postkonton görs via en kontrollpanel där du själv kan göra inställningar efter behov – allt från spamfiltrering till besöksstatistik.

Du har alltid möjlighet att byta mellan våra två paket, och utöka med ytterligare databaser och mer diskutrymme vid behov. I båda våra lösningar ingår daglig backup, vilket gör att vi alltid kan återställa information från dagen innan om olyckan skulle vara framme.

Självklart ser vi till att hålla den bästa maskinparken. Ändå slits mekaniska delar och användaren är ännu en faktor till att servrar slutar att fungera. Många gånger går det att rädda informationen på plats. De andra gångerna behöver vi en backup för att återställa innehållet. Vi har två versioner av backup-tjänster för de servrar vi tillhandahåller.

I och med att e-posten idag är ett så pass kritiskt kommunikationsmedel krävs också en hög tillförlitlighet. För er som driftar egen e-postserver kan det finnas behov av att hyra en lösning för backup av inkommande e-post, vilket innebär att en extern server tar emot all e-post i det fall den primära servern av någon anledning inte skulle gå att nå.
Här mellanlagras all e-post för att sedan skickas ut till den primära servern när den är online igen. För dig med extra höga krav erbjuder vi även en tredje e-postserver, vilken tar hand om e-posten om något (mot förmodan) skulle hända med de två första.

Kontaktpersoner

Stefan Bergstrand
Hosting

+46(0)370 – 61 58 37
stefan.bergstrand@netic.se

 

Eric Grahn
Säljansvarig

+46(0)370 – 30 24 76
eric.grahn@netic.se

 

Alija Levic
Hosting

+46(0)370 – 61 58 39
alija.levic@netic.se

 

Vi hjälper er med

Backup

Webbhotell

Serverdrift

Office365

Säkerhet

Er IT-miljö är säker hos oss

Våra hostingtjänster huserar främst i vår centrala serverhall med undantag av vissa backuptjänster.
Oavsätt vilken tjänst ni väljer så kan ni känna er säkra med driften.